Wigilia ze Smakiem! Wigilia firmowa / katering wigilijny

29.09.2024
Data wydarzenia: do 20/12/2024

Dni poprzedzające Boże Narodzenie to czas sprzyjający rodzinnym lub firmowym spotkaniom świątecznym. Wyczaruj dzięki nam cudowną wigilię rodzinną lub firmową i zachwyć swoich Gości. Bogaty wybór dań świątecznych pozwoli zaspokoić każde podniebienie Nie zabraknie w niej zarówno potraw tradycyjnych takich jak: aromatyczny barszcz z uszkami czy karp w maśle z kapustką z grzybami. Całość zwieńczy gorące pieczone jabłko z orzechami i bakaliami z konfiturą.

Co możemy dla Ciebie zorganizować?

Poniżej prezentujemy przykładowe propozycje zestawów świątecznych.

 

Propozycje menu świątecznego:

WIGILIA TRADYCYJNA: 99 zł/osobę                                                                                                                                                                                                  
zupa:  wigilijny barszcz z uszkami
danie główne: karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami
deser: patera ciast wigilijnych (makowiec, jabłecznik, sernik)
napoje świąteczne: 

kompot z suszu, poncz świąteczny

   
WIGILIA STAROPOLSKA: 139 zł/osobę  
przystawka: śledź w śmietanie, ryba po grecku
zupa: zupa grzybowa z prawdziwkami i makaronem
danie główne: karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami
   mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie
deser:  jabłko pieczone w piecu podane z miodem i orzechami z korzenną nutą
napoje świąteczne:  kompot z suszu, poncz świąteczny
   
WIGILIA EUROPEJSKA: 155 zł/osobę  
zimna płyta:  wędliny staropolskie
  tościki łososiowe
  sałatka żydowska
  karp w galarecie
   
zupa:  wigilijny barszcz z uszkami
danie główne: pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony 
  karp smażony na maśle
  mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie
deser:  strudel  z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną
  kluski z makiem z bakaliami
napoje świąteczne:  kompot z suszu, poncz świąteczny
   
 WIGILIA NA SZLAKU 210 zł /osobę  
 zimna płyta:  wędliny staropolskie
   karp wędzony
   tościki łososiowe
   sałatka żydowska
   karp w galarecie
   galareta wieprzowa
   szczupak faszerowany w galarecie
   sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach
 zupa:  wigilijny barszcz z uszkami lub zupa grzybowa
 danie główne:   pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony
   karp smażony na maśle
   gołąbki z ryżem i grzybami
   mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie, 
 deser:  strudel z gałką lodów i bitą śmietaną
   kluski z makiem i bakaliami
   patera ciast wigilijnych
 napoje świąteczne:  kompot z suszu, poncz świąteczny, grzane wino z pomarańczą
   

 

SKOMPONUJ WŁASNE MENU WIGILIJNE:                                                                                                                                                                                     
przystawki:    
bożonarodzeniowy śledź w śmietanie                           100 g 14,00
sałata żydowska z jajkiem i ziemniakami 100 g 14,00
wigilijny karp w galarecie 150 g 24,00
ryba po grecku 100 g 16,00
tościki łososiowe 100 g 17,00
staropolskie wędliny -3 rodzaje 150 g 26,00
rolada z karczku z musem drobiowym 100 g 22,00
galaretka drobiowa 100 g 16,00
galaretka wieprzowa 100 g 20,00
schab w galarecie 100 g 18,00
mięsa pieczone - 3 rodzaje 150 g 25,00
karp wędzony 200 g 30,00
sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach 100 g 21,00
     
zupy:    
wigilijny barszcz z uszkami 350 ml  25,00
zupa grzybowa z makaronem 350 ml  25,00
kwaśnica na dziczyźnie 350 ml 27,00
żurek staropolski 350 ml  23,00
     
dania główne:    
karp smażony na maśle 150 g 28,00
pstrąg z pieca  1 szt, ok. 350 g  49,00
kaczka pieczona w pomarańczach 1 szt, ok. 1 kg 165,00
golonka na kapuście z grzybami 250 g 29,00
filet z łososia z sosem kaparowym 200 g 47,00
polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym 200 g 42,00
pieczona pierś indyka z żurawiną 150 g 38,00
de volaille 200 g 35,00
gołąbki z ryżem i grzybami 2 szt, ok. 350 g 29,00
gołąbki z mięsem i sosem pomidorowym 2 szt, ok. 350 g 29,00
zraz wołowy w sosie własnym 250 g 43,00
     
dodatki:    
kapusta z grzybami 150 g 15,00
mix pierogów (z kapustą i grzybami, ruskie) 8 szt 29,00
uszka 10 szt 29,00
ziemniaki pieczone 200 g 15,00
kopytka 200g 15,00
kluski śląskie 200 g 15,00
     
desery / napoje:    
kutia  100 g  17,00
świąteczny strudel z jabłkami  150 g  23,00
patera ciast wigilijnych  150 g  27,00
kompot z suszu  200 ml  15,00
kluski z makiem i bakaliami  100 g  15,00

  

Zadzwoń, napisz – jesteśmy tu dla Ciebie.

Marcin – 784 983 582 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Paula – 784 706 664 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.l

Modyfikacja oferty i zamówienia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.