Dni poprzedzające Boże Narodzenie to czas sprzyjający rodzinnym lub firmowym spotkaniom świątecznym. Wyczaruj dzięki nam cudowną wigilię rodzinną lub firmową i zachwyć swoich Gości. Bogaty wybór dań świątecznych pozwoli zaspokoić każde podniebienie Nie zabraknie w niej zarówno potraw tradycyjnych takich jak: aromatyczny barszcz z uszkami czy karp w maśle z kapustką z grzybami. Całość zwieńczy gorące pieczone jabłko z orzechami i bakaliami z konfiturą.
Co możemy dla Ciebie zorganizować?
-
Spotkania Wiilijne w Restauracji Smaki Na Szlaku w blasku świec, przy subtelnej nucie kolęd i w przytulnej atmosferze (oferta wigilijna:https://www.smakinaszlaku.pl/oferty-specjalne/wieczerza-wigilijna-w-smakach-na-szlaku-2 ).
-
Odbiór gotowych potraw oraz półmisków w restauracji przygotowanych na zamówienie (zamówienia przyjmujemy do dnia 18.12.2024 roku)
Poniżej prezentujemy przykładowe propozycje zestawów świątecznych.
Propozycje menu świątecznego:
WIGILIA TRADYCYJNA: 99 zł/osobę | |
zupa: | wigilijny barszcz z uszkami |
danie główne: | karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami |
deser: | patera ciast wigilijnych (makowiec, jabłecznik, sernik) |
napoje świąteczne: |
kompot z suszu, poncz świąteczny |
WIGILIA STAROPOLSKA: 139 zł/osobę | |
przystawka: | śledź w śmietanie, ryba po grecku |
zupa: | zupa grzybowa z prawdziwkami i makaronem |
danie główne: | karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami |
mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie | |
deser: | jabłko pieczone w piecu podane z miodem i orzechami z korzenną nutą |
napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny |
WIGILIA EUROPEJSKA: 155 zł/osobę | |
zimna płyta: | wędliny staropolskie |
tościki łososiowe | |
sałatka żydowska | |
karp w galarecie | |
zupa: | wigilijny barszcz z uszkami |
danie główne: | pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony |
karp smażony na maśle | |
mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie | |
deser: | strudel z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną |
kluski z makiem z bakaliami | |
napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny |
WIGILIA NA SZLAKU 210 zł /osobę | |
zimna płyta: | wędliny staropolskie |
karp wędzony | |
tościki łososiowe | |
sałatka żydowska | |
karp w galarecie | |
galareta wieprzowa | |
szczupak faszerowany w galarecie | |
sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach | |
zupa: | wigilijny barszcz z uszkami lub zupa grzybowa |
danie główne: | pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony |
karp smażony na maśle | |
gołąbki z ryżem i grzybami | |
mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie, | |
deser: | strudel z gałką lodów i bitą śmietaną |
kluski z makiem i bakaliami | |
patera ciast wigilijnych | |
napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny, grzane wino z pomarańczą |
SKOMPONUJ WŁASNE MENU WIGILIJNE: | ||
przystawki: | ||
bożonarodzeniowy śledź w śmietanie | 100 g | 14,00 |
sałata żydowska z jajkiem i ziemniakami | 100 g | 14,00 |
wigilijny karp w galarecie | 150 g | 24,00 |
ryba po grecku | 100 g | 16,00 |
tościki łososiowe | 100 g | 17,00 |
staropolskie wędliny -3 rodzaje | 150 g | 26,00 |
rolada z karczku z musem drobiowym | 100 g | 22,00 |
galaretka drobiowa | 100 g | 16,00 |
galaretka wieprzowa | 100 g | 20,00 |
schab w galarecie | 100 g | 18,00 |
mięsa pieczone - 3 rodzaje | 150 g | 25,00 |
karp wędzony | 200 g | 30,00 |
sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach | 100 g | 21,00 |
zupy: | ||
wigilijny barszcz z uszkami | 350 ml | 25,00 |
zupa grzybowa z makaronem | 350 ml | 25,00 |
kwaśnica na dziczyźnie | 350 ml | 27,00 |
żurek staropolski | 350 ml | 23,00 |
dania główne: | ||
karp smażony na maśle | 150 g | 28,00 |
pstrąg z pieca | 1 szt, ok. 350 g | 49,00 |
kaczka pieczona w pomarańczach | 1 szt, ok. 1 kg | 165,00 |
golonka na kapuście z grzybami | 250 g | 29,00 |
filet z łososia z sosem kaparowym | 200 g | 47,00 |
polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym | 200 g | 42,00 |
pieczona pierś indyka z żurawiną | 150 g | 38,00 |
de volaille | 200 g | 35,00 |
gołąbki z ryżem i grzybami | 2 szt, ok. 350 g | 29,00 |
gołąbki z mięsem i sosem pomidorowym | 2 szt, ok. 350 g | 29,00 |
zraz wołowy w sosie własnym | 250 g | 43,00 |
dodatki: | ||
kapusta z grzybami | 150 g | 15,00 |
mix pierogów (z kapustą i grzybami, ruskie) | 8 szt | 29,00 |
uszka | 10 szt | 29,00 |
ziemniaki pieczone | 200 g | 15,00 |
kopytka | 200g | 15,00 |
kluski śląskie | 200 g | 15,00 |
desery / napoje: | ||
kutia | 100 g | 17,00 |
świąteczny strudel z jabłkami | 150 g | 23,00 |
patera ciast wigilijnych | 150 g | 27,00 |
kompot z suszu | 200 ml | 15,00 |
kluski z makiem i bakaliami | 100 g | 15,00 |
Zadzwoń, napisz – jesteśmy tu dla Ciebie.
Marcin – 784 983 582 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Paula – 784 706 664 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.l
Modyfikacja oferty i zamówienia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.