
Elegancki obiad weselny
trwająca do 7-8 godzin
Menu serwowane jest indywidualnie lub podawane metodą niemiecką, na półmiskach. Całość rozbudowana o tort, wybór przekąsek na zimno i późniejsze danie wieczorne na gorąco, bufet napojów gorących. Pierwszy wariant menu na maksymalną liczbę 70-75osób.
-
Wariacja nr 1 - 245 zł/osobę
Powitanie:
( 1 szampanówka/osobę )Wino musujące z malinami
Powitanie Młodych chlebem i solą przez rodziców
Przystawka:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie )Mini sałatka
( z szyjek rakowych )Carpaccio
( z buraka na miksie sałat z dressingiem winegret )Zupa:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Krem z papryk
( z oliwą z białej trufli )Krem z serów wyborowych
( z grzankami ziołowymi )Danie główne:
( 1 porcja na osobę, serwowane indywidualnie. Do wyboru 1 propozycja z poniższych: )Eskalopki cielęce
( przekładane liśćmi szałwii z kopytkami podane z sosem tymiankowym )Pierś z gęsi
( z kluseczkami i flambirowanymi w białym winie szparagami )Łosoś grillowany
( podany na tagliatelle ze szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi i bazylią )Kieszonka drobiowa
( z mozarellą i suszonymi pomidorami, z sosem szpinakowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową )Zakąski zimne:
( 0,5 porcji na osobę - Do wyboru 6 propozycji z poniższych: )Koreczki z kurczaka w sezamie
Roladki z indyka i twarogu
Galantyna z kurczaka
Sałatka grecka
Sałatka na szlaku
Sałatka z kiełkami i szynką
Sałatka jarzynowa
Śledź po węgiersku
Śledź w oleju z cebulą
Deska wędlin i serów
Karczek nadziewany musem drobiowym
Bajeczne jajka – z pastami w 4 smakach
Papryczki faszerowane
Pomidor nadziewany salami
Sałatka owocowa
Dodatki gwarantowane do zakąsek: pieczywo, masło, pikle:
Tort:
( 1 porcja na osobę - ok. 120 g. Do wyboru jedna z propozycja z poniższych: )Szampańska truskawka
( tort na jasnym biszkopcie ze świeżymi truskawkami na masie śmietankowej z mascarpone z dodatkiem Prosecco )Szwarcwaldzki
( tort na ciemnym biszkopcie z kakao, masą śmietankową i masą czekoladową z wiśnią w rumie )Tiramisu
( tort na ciemnym biszkopcie, z masą kawową i masą śmietankową z mascarpone z dodatkiem likieru amaretto )Owoce leśne
( tort na jasnym biszkopcie z lekką masą śmietankową i kwaskowatymi owocami: porzeczką, maliną, jagodą )Egzotyczny
( tort na jasnym biszkopcie z masą jogurtowo-śmietankową, z owocem brzoskwini, ananasem, mandarynką i melonem, z likierem pomarańczowym )I danie wieczorne na gorąco:
( 1 porcja na osobę, danie serwowane indywidualnie. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Barszcz z krokietem z kapustą i pieczarkami
Barszcz z pasztecikiem
Bigos po myśliwsku
Koreczki serowo – boczkowe
Koreczki śliwkowo – boczkowe
Szaszłyk wieprzowy podany z pieczywem
Szaszłyk drobiowy podany z ryżem
Zupa gulaszowa z pieczywem
Napoje zimne:
( 0,5l/osobę, podane w szklanych dzbankach )Sok pomarańczowy
Sok jabłkowy
Domowa lemoniada
( z limonką i cytryną )Woda mineralna
( z miętą )Napoje gorące:
( Dostępne w formie bufetu szwedzkiego - bez limitu )Kawa/herbata
Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 7 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), elegancką dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 1 - 245 zł/osobę
-
Wariacja nr 2 - 299 złotych/osobę
Powitanie:
( 1 szampanówka/osobę )Wino musujące z malinami
Powitanie Młodych chlebem i solą przez rodziców
Zupa:
( 1 porcja na osobę, podawana w wazach. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Rosół
( z makaronem )Krem z pomidorów
( z grzanką ziołową )Krem z pieczarek
( z groszkiem ptysiowym )Danie główne:
( 0,5 porcja na osobę z każdego mięsa, serwowane na półmiskach. Do wyboru 3 propozycje z poniższych: )Roladka drobiowa
( z suszonymi pomidorami )Udko z kurczaka
( zapieczone na złoto )Kotlet schabowy
( tradycyjny )Karczek pieczony
( w sosie tymiankowym )Schab ze śliwką
( w sosie pieczeniowym )Pierś drobiowa
( w sezamie )Filet z łososia
( z masłem )Dorsz atlantycki
( panierowany )Dodatki:
( 0,5 porcja na osobę z każdego dodatku, serwowane na półmiskach. Do wyboru 3 propozycje z poniższych: )Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ziemniaki puree
Łódeczki/talarki ziemniaczane
Frytki
Kluski śląskie
Surówki:
( 0,5 porcja na osobę z każdego dodatku, serwowane na półmiskach. Do wyboru 3 propozycje z poniższych: )Surówka z kapusty białej
Surówka z kapusty czerwonej
Buraczki z cebulką
Surówka z kapusty kwaszonej
Surówka z marchwi i jabłka
Surówka z warzyw mieszanych
Surówka z fasolki szparagowej i papryki
Zakąski zimne:
( 0,5 porcji na osobę - do wyboru 6 propozycji z poniższych: )Koreczki z kurczaka w sezamie
Roladki z indyka i twarogu
Galantyna z kurczaka
Sałatka grecka
Sałatka na szlaku
Sałatka z kiełkami i szynką
Sałatka jarzynowa
Śledź po węgiersku
Śledź w oleju z cebulą
Deska wędlin i serów
Karczek nadziewany musem drobiowym
Bajeczne jajka – z pastami w 4 smakach
Papryczki faszerowane
Pomidor nadziewany salami
Sałatka owocowa
Dodatki gwarantowane do zakąsek: pieczywo, masło, pikle:
Tort:
( 1 porcja na osobę - ok. 120 g. Do wyboru jedna z propozycja z poniższych: )Szampańska truskawka
( tort na jasnym biszkopcie ze świeżymi truskawkami na masie śmietankowej z mascarpone z dodatkiem Prosecco )Szwarcwaldzki
( tort na ciemnym biszkopcie z kakao, masą śmietankową i masą czekoladową z wiśnią w rumie )Tiramisu
( tort na ciemnym biszkopcie, z masą kawową i masą śmietankową z mascarpone z dodatkiem likieru amaretto )Owoce leśne
( tort na jasnym biszkopcie z lekką masą śmietankową i kwaskowatymi owocami: porzeczką, maliną, jagodą )Egzotyczny
( tort na jasnym biszkopcie z masą jogurtowo-śmietankową, z owocem brzoskwini, ananasem, mandarynką i melonem, z likierem pomarańczowym )I danie wieczorne na gorąco::
( 1 porcja na osobę, danie serwowane indywidualnie. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Barszcz z krokietem z kapustą i pieczarkami
Barszcz z pasztecikiem
Bigos po myśliwsku
Koreczki serowo – boczkowe
Koreczki śliwkowo – boczkowe
Szaszłyk wieprzowy podany z pieczywem
Szaszłyk drobiowy podany z ryżem
Zupa gulaszowa z pieczywem
Napoje zimne:
( 0,5l/osobę, podane w szklanych dzbankach )Domowa lemoniada z limonką i cytryną
Woda mineralna z miętą
Napoje gorące:
( Dostępne w formie bufetu szwedzkiego - bez limitu )Kawa/herbata
Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 7 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), elegancką dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 2 - 299 złotych/osobę

Smaki na szlaku - restauracja i pokoje
WWW.SMAKINASZLAKU.PL
RESTAURACJA@SMAKINASZLAKU.PL
532 323 112
UL. KŁODZKA 8B, POLANICA-ZDRÓJ