
Tradycyjna polska biesiada
trwająca do 12 godzin
Obejmująca dwa warianty menu. Pierwszy zapewnia przystawkę, obiad złożony z zupy i dania głównego, zimnej płyty przekąsek i dań nocnych gorących. Drugi składa się z przystawki, obiadu złożonego z zupy i dania głównego, deseru, zimnej płyty przekąsek, dań nocnych gorących i stołu wiejskiego. Ponadto, pierwszy jak i drugi wariant obejmuje także bufet napojów gorących, powitanie gości winem musującym, a Parę Młodą tradycyjnie - chlebem i solą.
-
Wariacja nr 1 - 329 zł/osobę
Powitanie:
Przywitanie chlebem i solą Pary Młodej
Powitanie gości winem musującym z maliną
Przystawka:
( Jedna propozycja do wyboru )Carpaccio
( z łososia )Carpaccio warzywne
( z sosem czosnkowym )Sałatka z wołowiny
( po meksykańsku )Sałatka z pstrągiem wędzonym
Zupa:
( Jedna propozycja do wyboru )Rosół z makaronem
Krem z pomidorów
( z groszkiem ptysiowym )Krem z pieczonych warzyw
Barszcz ukraiński
Krem pieczarkowy
( z borowikami i grzankami serowymi )Danie główne:
( Do wyboru trzy rodzaje mięsa, łącznie 2 porcję na osobę )Roladka drobiowa
( z suszonymi pomidorami )Udko z kurczaka
Kotlet schabowy
Filet z dorsza
( w sezamie )Roladki wieprzowe
( w sosie własnym )Karczek pieczony
( w sosie tymiankowym )Schab ze śliwką
( w sosie pieczeniowym )Schab zapiekany
( z pieczarkami i serem )Pierś drobiowa
( nadziewana szpinakiem )Kotlet drobiowy
( otulony boczkiem )Dodatki:
( Do wyboru trzy rodzaje dodatków, łącznie 1,5 porcji na osobę )Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ziemniaki puree
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Frytki
Kluski śląskie
Kopytka
Ryż
Surówki:
( Do wyboru trzy rodzaje, łącznie 1 porcja na osobę )Surówka z kapusty białej
Surówka z kapusty czerwonej
Buraczki z cebulką
Surówka z kapusty kwaszonej
Surówka z marchwi i jabłka
Surówka z warzyw mieszanych
Surówka z fasolki szparagowej i papryki
Zimna płyta przekąsek::
( Do wyboru siedem rodzajów, łącznie 3,5 porcji na osobę )Koreczki ze schabu pieczonego
Koreczki z kurczaka w sezamie
Roladki z indyka i twarogu
Galantyna z kurczaka
Sałatka grecka
Sałatka na szlaku
Sałatka z kiełkami i szynką
Sałatka jarzynowa
Śledź po węgiersku
Śledź w oleju z cebulą
Deska mięs pieczonych
Deska wędlin i serów
Karczek nadziewany musem drobiowym
Medaliony z polędwicy wieprzowej z musem brokułowym
Bajeczne jajka w 3 smakach
Galaretka wieprzowa z octem winnym i cebulą
Papryczki faszerowane
Pomidor nadziewany salami
Sałatka owocowa
Dodatkowo podajemy: pieczywo, masło, pikle
Danie nocne gorące:
( Do wyboru dwa rodzaje serwowane w odstępie ok. 3h, 1 porcja na osobę )Barszcz z krokietem z kapustą i pieczarkami
Barszcz z pasztecikiem
Bigos
Bogracz
Boeuf stroganow
Koreczki serowo – boczkowe
Koreczki śliwkowo – boczkowe
Szaszłyk wieprzowy
Szaszłyk drobiowy
Zupa gulaszowa
Napoje bez limitu:
Kawa/herbata w formie bufetu
Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 12 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 1 - 329 zł/osobę
-
Wariacja nr 2 - 399 zł/osobę
Powitanie:
Przywitanie chlebem i solą Pary Młodej
Powitanie gości winem musującym z maliną
Zupa:
( Jedna propozycja do wyboru )Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
Francuska zupa ziołowa z grzankami
Krem ze szparagów z pomidorkami suszonymi i migdałami
Górska zupa porowa z lanymi kluskami
Danie główne:
( Do wyboru trzy rodzaje mięsa, łącznie 2 porcję na osobę )Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami
Udko z kurczaka
Kotlet schabowy
Filet z dorsza w sezamie
Grillowany łosoś
Roladki wieprzowe w sosie własnym
Karczek pieczony w sosie tymiankowym
Schab ze śliwką w sosie pieczeniowym
Schab zapiekany z pieczarkami i serem
Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem
Kotlet drobiowy otulony boczkiem
Pierś drobiowa nadziewana szynką szwarcwaldzką
Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym
Polędwiczka wieprzowa nadziewana serem feta
Warkocz górski z polędwicy wieprzowej i schabu w sosie z zielonym piprzem
Dodatki:
( Do wyboru trzy rodzaje dodatków, łącznie 1,5 porcji na osobę )Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ziemniaki puree
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Frytki
Kluski śląskie
Kopytka
Ryż
Kasza gryczana / pęczak
Surówki:
( Do wyboru trzy rodzaje, łącznie 1 porcja na osobę )Surówka z kapusty białej
Surówka z kapusty czerwonej
Buraczki z cebulką
Surówka z kapusty kwaszonej
Surówka z marchwi i jabłka
Surówka z warzyw mieszanych
Surówka z fasolki szparagowej i papryki
Jarzyny na ciepło:
( Do wyboru jeden rodzaj, łącznie 1 porcja na osobę )Buraczki zasmażane
Modra kapusta
Bukiet warzyw gotowanych
Kapusta biała zasmażana
Deser:
( Do wyboru jeden rodzaj, łącznie jedna porcja na osobę )Cannelonni naleśnikowe
( z musem jogurtowymi malinami )Panna cotta
( z brzoskwinią )Krem czekoladowy
( z musem brzoskwiniowym )Zimna płyta przekąsek:
( Do wyboru siedem rodzajów, łącznie 3,5 porcji na osobę )Koreczki ze schabu pieczonego
Koreczki z kurczaka w sezamie
Roladki z indyka i twarogu
Galantyna z kurczaka
Sałatka grecka
Sałatka na szlaku
Sałatka z kiełkami i szynką
Sałatka jarzynowa
Śledź po węgiersku
Śledź w oleju z cebulą
Deska mięs pieczonych
Deska wędlin i serów
Karczek nadziewany musem drobiowym
Medaliony z polędwicy wieprzowej z musem brokułowym
Bajeczne jajka w 3 smakach
Galaretka wieprzowa z octem winnym i cebulą
Papryczki faszerowane
Pomidor nadziewany salami
Sałatka owocowa
Dodatkowo podajemy: pieczywo, masło, pikle
Stół z wiejski z daniem gorącym nocnym:
Udziec pieczony
( z sosem chrzanowym serwowany z ziemniakami )Regionalne kiełbasy swojskie
Mięsa pieczone
( z zestawem sosów )Pasztet pieczony
Ogórki kwaszone
Smalec swojski, chleb wiejski
Danie nocne gorące nr 2:
( Do wyboru jeden rodzaj serwowany w odstępie ok. 3h od dania ze stołu wiejskiego, 1 porcja na osobę )Barszcz z krokietem z kapustą i pieczarkami
Barszcz z pasztecikiem
Bigos
Bogracz
Boeuf stroganow
Koreczki serowo – boczkowe
Koreczki śliwkowo – boczkowe
Szaszłyk wieprzowy
Szaszłyk drobiowy
Zupa gulaszowa
Napoje bez limitu:
Kawa/herbata w formie bufetu
Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 12 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 2 - 399 zł/osobę

Smaki na szlaku - restauracja i pokoje
WWW.SMAKINASZLAKU.PL
RESTAURACJA@SMAKINASZLAKU.PL
532 323 112
UL. KŁODZKA 8B, POLANICA-ZDRÓJ