Chrzciny
Menu okolicznościowe
-
Propozycja nr 1c – 130 zł/osobę
Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Danie główne:
Schab z podgrzybkami
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
De volaille
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z buraczków
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z białej kapusty
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
Deser lodowy, ciasto-jogurtowe z brzoskwinią, sernik, szarlotka 2p/os (70g porcja)
Napoje:
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie do 4 godzinDodatkowo menu można rozszerzyć o:
Owoce w stole 150g/os - 18 złTort 140g/porcję - od 190 zł/kgNapoje b.o. - dopłata 20 zł/osDzban soku - 16 zł/1 litrPropozycja nr 1c – 130 zł/osobę
-
Propozycja nr 2c– 145 zł/osobę
Zupa:
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, pieczarkowy, pomidorowy,
Zupa cebulowa, meksykańska
Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z selera
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
Deser lodowy, mus czekoladowy, panna cotta, gruszka z lodami, deser jogurtowy, ciasta – jogurtowe z brzoskwinią/ sernik / szarlotka 2p/os ( 70g porcja)
Napoje:
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie do 4 godzinDodatkowo menu można rozszerzyć o:
Owoce w stole 150g/os - 18 złTort 140g/porcję - od 190 zł/kgNapoje b.o. - dopłata 20 zł/osDzban soku - 16 zł/1 litrPropozycja nr 2c– 145 zł/osobę
-
Propozycja nr 3c – 169 zł/osobę
Przystawka:
Pasztet z żurawiną
Łosoś wędzony na grzance
Caprese
Melon z szynką parmeńską
Zupa:
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska
Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, ryż, frytki, kluski śląskie
Surówki/warzywa:
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami, deser jogurtowy, ciasta – jogurtowe z brzoskwinią / sernik / szarlotka 2p/os (70g porcja)
Napoje:
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie do 4 godzinDodatkowo menu można rozszerzyć o:
Owoce w stole 150g/os - 18 złTort 140g/porcję - od 190 zł/kgNapoje b.o. - dopłata 20 zł/osDzban soku - 16 zł/1 litrPropozycja nr 3c – 169 zł/osobę
-
Propozycja nr 4c – 190 zł/osobę
Zupa:
Domowy rosół z kury z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Krem brokułowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska
Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu wieprzowy
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dań:
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem, ziemniaczki pieczone z ziołami, frytki, kluski śląskie
Surówki:
Surówki: z białej kapusty, z marchwi z ananasem lub jabłkiem, mix sałat z dressingiem,
Jarzyny na ciepło:
Buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
Deser lodowy, mus czekoladowy, panna cotta, gruszka z lodami, deser jogurtowy, ciasta – jogurtowe z brzoskwinią / sernik / szarlotka 2p/os (70g porcja)
Bufet zimny:
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Rolada z drobiu z curry
Kurczak z szynka i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Śledź na 3 sposoby
Tymbaliki z groszkiem i krewetkami
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Pieczywo i masełko
Sałatki: cesarska, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Napoje:
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Dodatkowo menu można rozszerzyć o:
Owoce w stole 150g/os - 18 złTort 140g/porcję - od 190 zł/kgNapoje b.o. - dopłata 20 zł/osDzban soku - 16 zł/1 litrPropozycja nr 4c – 190 zł/osobę
Smaki na szlaku - restauracja i pokoje
WWW.SMAKINASZLAKU.PL
RESTAURACJA@SMAKINASZLAKU.PL
532 323 112
UL. KŁODZKA 8B, POLANICA-ZDRÓJ